Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/8/f/5/spkk.se/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2494 Årets Utställnings-PK 2016 – intervju | SPKK - Svenska Prazsky Krysarik Klubben

Årets Utställnings PK 2016

Något senare än planerat 😉 kommer här äntligen vinnarintervjun med ägaren till Årets Utställnings-PK 2016  Angelica Andersson.

Låt oss presentera 2016 års utställnings-PK Working Mates Beast In Show ”Kit”.

Hur känns det att kamma hem titeln?

Underbart! Otroligt roligt med en sån härlig hund.

Hur startade ditt intresse för utställning?

Ja det började i och med att jag köpte Kit och uppfödaren drog med mig på våra första utställningar. Även fast det inte var jag som ställde i början så var det roligt med alla utställningsresor, upplevelser och gemenskapen. Sen en sommar så blev det en utställning när uppfödaren inte kunde följa med och jag blev tvungen att ställa henne själv. Efter det så är det bara jag som ställt henne, haha!

Hur mycket tid lägger du på träning?

Hm, ganska mycket men det är inte så mycket tid på utställningsträning utan vi kör lite av allt möjligt.

Vad tränar ni mer?

Ja, vad tränar vi inte… Vi tränar och tävlar bl.a. rallylydnad, viltspår och agility.

Vad är Kit´s bästa egenskap?

Otroligt arbetsvillig, lättlärd, energisk är några av hennes bästa egenskaper.

Vad var årets utställningshändelser för dig 2016?

Svensk Champion i Strängnäs, Nordisk vinnare i Danmark och BIS vinnare på rasspecialen. Det var en fantastisk resa och upplevelse att få åka med ett underbart gäng ner till Herning och komma hem med Nordisk vinnare 2016 samt Dansk Championat. Årets rasspecial blev oerhört bra med många hundar och otroligt härliga människor.

Vad är det bästa med rasen?

Oj svårt att säga bara en sak, men bra temperament och villiga att arbeta är en sak. Den är otroligt mångsidig vilket är bra dagar då man tränar och är ute mycket men när man är hemma sjuk går det lika bra utan att bli uttråkad. En annan otroligt händig sak med rasen är att den är liten och lätt att ta med sig överallt.

Vad är er plan för 2017?

Tanken var att Kit skulle bli mamma med parningen ville sig inte så de utställningsmål vi planerat för 2017 är World dog show i Leipzig och Stora Stockholm.

SPKK önskar Angelica och Kit ett stort Grattis och lycka till i framtiden!