Vinnarintervju med ägaren till årets utställnings-PK 2018: Angelica Andersson.

Låt oss få presentera 2018 års utställnings-PK: Working Mates Beast In Show ”Kit”!

Hur känns det att kamma hem titeln?

Fantastiskt, känns otroligt kul.

Vad är Kits bästa egenskap i ringen?

Kit är en riktigt ”powerhund”, hon har bra pondus vilket jag tror är till en stor fördel.

Hur mycket tid lägger du på träning?

På senaste tiden har det inte varit så mycket utställningsträning utan det har varit på utställningsplatsen och när vi kommer in på planen. Någon gång under året har jag satt upp henne på köksbordet och tränat lite bordsträning.

Hur länge har du hållit på med utställning?

Jag började ställa själv sommaren 2016, så 3 år i sommar.

Vad var årets utställningshändelse för dig 2018?

Det var ingen speciell utställning i sig utan det var mer två perfekta dagar, vädret var skönt, vi umgicks ett helt gäng i Gimo o stekte i solen. Kit tog hem ett BIR denna dag som gjorde dagen ännu bättre. Sen rasspecialen, det var så mycket härligt folk, gamla och nya bekantskaper, där blev det ett BIM för Kit.

Vad är det bästa med rasen?

Wow vad ska man svara här… det jag har fastnat för är att det är en riktig hund i en liten förpackning. De är otroligt trogna eller man kanske kan använda ordet mammiga, i alla fall mina haha, och villiga att arbeta.

Har du några tips till andra som vill ställa ut?

Prova på, gå på ringträningar. Jag aldrig själv varit på en inoff (förutom SPKKs rasspecialer) då dessa alltid fallit in på tävlingshelger, men jag skulle nog kunna rekommendera att gå på en om man är osäker. Annars träning, både att gå i ringen och bli hanterad på bordet.

Vad är er plan för 2019?

Planerat så har vi svensk vinnare i Sundsvall och sen hoppas vi på att det ska bli valpar i år. Några andra utställningsplaner är väl Nordisk Vinnare i Stockholm och kanske någon utställning utomlands, men vi får ju lägga utställningarna efter hur det blir med valpar.

SPKK önskar Angelica och Kit ännu en gång ett stort Grattis och lycka till i framtiden!