Tycker du att det är dags för en medlemsträff? Gå med i Aktivitetsgruppen och hjälp till! 🙂

 

Vi planerar en stor aktivitetsdag under sommaren 2014, med rasspecial, prova-på agility/lydnad/klickerträning/Lure Coursing mm, och dessutom möjlighet att göra BPH!
Mer info kommer!

Spontanträffar och promenader planerar vi tillsammans i medlemsforumet på Facebook, välkommen in!

 


Sommarträffen 2009
Årets sommarträff gick av stapeln den 27 juni. Platsen var Sjömarken utanför Borås.
Ett 20-tal glada PK-ägare samlades vid lunchtid för en aktiv eftermiddag med femkamp.


Förväntansfulla deltagare laddar med saft.

Det började med en PK-relaterad tipsrunda i skogarna. Mycket uppskattat av hundar och ägare. Några lyckades faktiskt få full pott, vilket var mycket bra gjort (eller gissat?), då frågorna inte alltid var de lättaste.
Därefter var det fikapaus för de tvåbenta, och samtidigt lekstund för de fyrbenta.
Sedan fortsatte femkampen med den andra grenen, ”Snurra hund”.

Olle snurrar på Gilbey så gräset yr.

Under en minut skulle varje förare snurra sin hund så många varv som möjligt. Ett poäng för varje snurr delades ut. Vad man inte visste var att de elaka lekledarna baserade gren 3 på resultatet i gren 2.

”Snurra hund”

Gren 3 var således ”Snurra Matte/Husse”.
Föraren fick alltså snurra de antal varv de uppnått med sin hund. Därefter direkt kasta prick för att få poäng i grenen.

”Snurra matte/husse”

För vissa förare var detta en ganska enkel match, då de ”misslyckats” i gren 2 och kanske bara behövde snurra 1 eller 2 varv. För de som plockat många poäng i Gren 2 var dock gren 3 en riktig prövning! Mia hade t.ex. hela 27 varv att snurra! Grenen lockade många skratt.

Något som lockade fram ännu fler skratt var gren nr 4, Agility.
Lekledarna presenterade grenen med hjälp av hund, och visade hur banan gick. Alla förare var laddade och lyssnade uppmärksamt. MEN, det visade sig att lekledarna än en gång klurat till det. Det var inte hundarna som skulle hoppa och springa, det var förarna själva! Efter att paniken lagt sig i startfållan körde man igång. Eftersom tunneln var av den mindre sorten fanns det ”platsliggning” i 10 sekunder som alternativ.
Det visade sig snart att PK-ägare är ett tävlingsinriktat sällskap, och vissa satsade på bra tid med livet som insats. Störst skratt och flest applåder fick Anders och Olle som tog tunneln med fantastisk ”elegans”.


Olle satar på bra tid (tunnel och slalom).


Jenny ”in action”.


Pelle satsar för fullt, men tog platsliggningen trots stora löften om tunneln…


Anders leker mask.


Johanna forcerar tunneln, samt utmattade deltagare efter en kämpig gren.

Sedan var det då den sista grenen, PK-race. Hundarna släpptes en och en av en starter och skulle springa en sträcka fram till sin förare på snabbast tid. Snabbast av alla var Gilbey som sprang till Olle som en raket!

Lilla Kenzo springer supersnabbt till sin matte i PK-racet.

När lekarna var avklarade sparkades grillarna igång, och under tiden maten lagades blev det en liten prisutdelning. Vinnare av femkampen blev Johanna och Giron, följd tätt av Olle och Gilbey. Vi hann även med lite ringträning i regi av Jenny.
Sedan åt vi och myste en bra stund in på kvällen, pratade PK och hade helt otroligt trevligt.

Vi längtar redan till nästa år!
//Lekledarna (Johanna, Maria och Nilla)


Årsmötet 2009
Eftersom det var mycket hundar med på Årsmötet så blev det ju lite som en PK-träff samtidigt.
Fantastiskt väder var det, synd att det inte fanns mer tid över till bus och lek.

Alla som var med:

Massa vovvar att hälsa på:

Tindra hälsar på Dennis, och Gilbey med alla 4 i luften som vanligt:

Anso inledde årsmötet, och Yvette tog emot diplom:

Fikapaus och rastning:

Vilde testar de ”stora grabbarnas” apportbock:

Har du fler bilder från Årsmötet eller från andra träffar? Skicka till webmaster@spkk.se !


 

PK-träff i Sjömarken 16 nov 2008

Här är lite bilder från PK-träffen den 16 november 2008.
Vädret var fint, dock kallt. Hundarna brydde sig inte så mycket, men ägarna huttrade en del. Kanske skulle vi också lekt ”tafatt”?
Hoppas på träff snart igen!

Vilde och Milton, Vilde och Zelda

Vackra Inka:

Trefärgat bus och nos:

Vilde och Inka, Inka och Zelda:

Zelda, Zelda och Milton:

Milton och Zelda, dagens busigaste hundar:

Milton impar på Zelda med diverse skutt:

Snyggingen Milton:


PK-träff i Sjömarken 27/10 2007

En härlig men kylig höstdag! Vi tog en promenad med hundarna i skogen, och sedan lät vi dem busa loss på gräsmattan under tiden som vi tvåbeningar fikade på bullar och annat smaskigt.


Hässleholmsträffen ´07, PKGS sommarträff med klubbutställning.

Så var en riktig PK-helg till ända.

Vissa av oss började helgen redan på fredagen. Vi träffades hemma hos Jenny A mitt inne i Hässleholm, åt god mat och lät hundarna umgås på uteplatsen. Jättetrevligt!
Efter en kort natts sömn tog vi oss ut till Hässleholms Hundungdom där vi hyrt agilityplanen och klubbstugan. Efter frukost där började aktivitetsdagen med Prova-På-Agility. Vår duktiga instruktör Helen Hansson förklarade grunderna och sedan fick vi dela upp oss i lite mindre grupper. Först fick vi 5 minuter på oss att öva in ett nytt trix. Vi lärde oss sedan hur man börjar träna in hinderserier och hann även prova på lite tunnlar och balanshinder. Under fikapausen fick vi en underhållande snabblektion i klickerträning.
Till lunch fick vi en jättegod köttgryta, och precis när vi svalt sista tuggan började regnmolnen dra ihop sig. Snabbt flyttade vi in bord och stolar i hangaren för ringträning.
Ringträningen hölls av vår egen Lisbeth Eriksson, mycket kompetent handler och uppfödare av Bullterrier. Lisbeth berättade först om vad man ska tänka på vid en utställning och därefter fick vi visa våra hundar en och en precis som på en riktig utställning. Alla lärde sig något nytt, och många insåg att det inte bara är att kuta runt i ringen om man ska visa hund på rätt sätt.
Efter detta var både hundar och handlers helt slutkörda. Det regnade fortfarande, så den planerade grillningen flyttades till att bli söndagslunch.
Nöjda redan efter första dagen somnade nog de flesta redan innan huvudet landat på kudden.
Söndag och klubbutställning!
Som domare hade vi äran att få Birgitta Tyrén, en mycket trevlig och rättvis dam som läst på rejält om rasen. Väldigt skönt när vi, trots både utställningens (och rasens) ”litenhet” blir tagna på sådant allvar, stort tack Birgitta!
örley Efter bedömningar och prisutdelningar i de olika klasserna var det dags för BIS-final, men innan dess fick fem glada barn visa vad de kunde i Barn-med-hund. En mycket imponerad domare hade svårt att välja förstapristagare, och den som vann var Jesper med Ebony. T
Därefter var det dags för männen i klubben att visa vad de kunde. Klassen ”Man-med-hund” lockade fem ekipage till ringen. Domaren bedömde herrarnas fösök till att gå stiligt med sina hundar och lockade många skratt med sina träffsäkra kommentarer. Även i denna klass var det tufft att kora en vinnare, men till slut blev resultatet detta: 1:a Tor & Vilde, 2:a Nasih & Nemo, 3:a Adel & Mini, 4:a Daniel & Jasse och 5:a blev Thomas & Törley. Denna klass var otroligt underhållande och spännande och blir säkerligen ett återkommande inslag på PKGS utställningar!
Så, äntligen dags för BIS-final! Alla BIR och BIM gick vidare till BIS-final och domaren valde att placera dem som följer:
  1. Yrsa z Vyseradskeho Podhradí, Ägare Anna och Peter Rydfjäll, uppfödare: Jarmila Smahova
  2. Ebony Ranni Svit, ägare Anna och Peter Rydfjäll
  3. Nemo, ägare Jenny Andersson
  4. Cip Mechovik Minek, ägare Caroline Brageman
  5. Nala, Ägare Susann och Lina Nordin

Grattis säger vi till de glada BIS-finalisterna!
Vi avslutar med några TACK:
Tack till alla sponsorer, vilket fantastiskt prisbord!
Ett extra tack till Hässleholms hundungdom för lånet av den fantastiska anläggningen, och till Intersilvi för snabb tillverkning och leverans av klubbrosetter.
Stort tack till alla deltagare och alla som jobbade för att kunna genomföra träffen, detta var en fantastisk helg som verkligen gav mersmak. Nu hoppas vi såklart att det inte dröjer alltför länge till nästa träff!PKGS/UG
Utställningsresultat, 2007-08-12
Klass 1:a 2:a 3:a
Stammad valpklass, hanar Ebony Ranni Svit, BIM Yoggie z Vyseradskeho Podhradi
Stammad valpklass, tikar Yrsa z Vyseradskeho Podhradi, BIR Connie Ranni Svit Gloria z Amalcini Zaradhky
Stammad Ökl, hanar Cip Mechovik Minek, BIR Tasso z Vyseradskeho Podhradi
Ostammad Ökl, hanar Nemo, BIR
Ostammad Ökl, tikar Nala, BIM Mini Leia
BIS Yrsa z Vyseradskeho Podhradi Ebony Ranni Svit Nemo

 

 

Boråsträffen ’07

Vi samlades vid 11-tiden på Greyhound Park utanför Borås. Vädret var fantastiskt hela dagen, sol och fågelkvitter för hela slanten.

 

Allt som allt var vi drygt 20 personer och 15 PK, samt två vovvar av annan ras. Barn och vuxna umgicks med varandra och hundarna, och vid 13-tiden bjöd Pia på en fantastiskt god Gulaschsoppa till lunch. Därefter lektes det lite mer såklart, och Joulin sålde lotter så fickorna vändes ut&in på på alla deltagares byxor.

Vid 15-tiden hade vi vårt extrainsatta årsmöte, och äntligen kunde vi utöka styrelsen. Därefter hade vi ett medlemsmöte där vi diskuterade bl.a raspolicy och importfrågor mm.

När mötena var avklarade hade vi dragning på lotteriet, och det dignande prisbordet verkade aldrig ta slut.

Vid 17-tiden var både hundar och människor rätt slitna, och efter städning avvecklade vi åt olika håll.

En helt fantastisk dag som bådar gott inför framtida träffar! Vi ses på Hässleholmsträffen i sommar…


(Fler bilder från träffen finns i galleriet http://www.spkk.se/media/traffar)