Grattis Angelica Andersson och Working Mates Beast In Show till att bli 2018 års vinnare av SPKKs vandringspris ”Årets PK”! 

Du är den första att vinna priset ÅRETS PK, med Kit hur känns det?
Ja det känns ganska bra och kul.

Vad har du gjort för att bli Årets PK?
Ja vi har jobbat ganska hårt Kit och jag. Tävlat och tränat och visat upp oss i många olika grenar. 

Hur tänker du inför att välja tävlingar för din hund?
Oj, ja många tävlingar som inte har med utställning att göra väljs ut geografiskt, jag vill kunna ta mig dit på morgonen innan tävlingarna börjar samma dag. Så de behöver ligga ganska nära runt 1-1,5 timmes bilfärd. Men de ska också klaffa in för vad vi känner oss redo för slags utmaningar. Sen kan jag ibland se och känna att vi behöver byta ”gren” då vi kan ha hamnat i en svacka eller att vi bara står o stampar. Alltså vi lägger det lite på hyllan ett tag.

Vilka tips kan du ge till andra tävlande pk-människor som vill ut och tävla?
Gör det! Så spännande och nervöst – och tillfredställande när man gjort sitt bästa och får vinning för det. Ibland går det ju inte riktigt hela vägen heller men man lär av sina misstag och jag är lite så att jag hellre ger mig ut på tävlingsbanan för att se vad vi klarar av och var vi ligger i vår träning. Rekommenderar att man väljer en tävling i närområdet vid de första gångerna så man slipper ha vägen till tävlingen att tänka på för man är nervös nog som det är av själva tävlingen.

Du tog hem årets utställnings PK och årets arbetande PK också, vad gör er så ”bra” på tävlingsfältet?
Vi strävar framåt, har våra mål. Uppnår vi inte de målen för året så gör vi nya året efter, allteftersom vi tränar och tävlar så kommer det nya mål upp och det är alltid bra att lägga upp ett par som man utökar senare under året eller minskar ner om man tar i för mycket. Jag hade lagt upp utställning, viltspårschampionat och att köra lite rallylydnad utan problem då det har varit jobbigt på banan. Men efter sommaren så gick vi en lydnadskurs och vårt mål ändrades till att i alla fall ha startat i startklass i lydnad. Ändringar och förändringar och det är ju något man alltid får räkna med när man har med levande varelser att göra.

Grattis igen Angelica och Kit till Årets PK!